Opplevelser

04.10.2016 - Linda Nore

På Norefjell og i Krødsherad og nabobygdene rundt er det utrolig mye spennende man kan finne på.

Norefjell Skisenter 

... ligger rett ved våre hyttetomter med 14 heiser og 29 nedfarter! Alpinanlegget har Nord Europas største fallhøyde, men her er det bakker som passer for alle – barnebakker, terrengparker, off-pist og OL-løypa fra 1952 kan du også kjøre i. I 2016 ble det bygget høydebasseng og nye rørgater som mater snøkanonene med kaldt vann, og dette sikrer en mye lenger sesong. Anlegget var i bruk til vinteren 2017 og det er godt med snø i bakkene tross en snøfattig vinter.

Krøderbanen 

På Norges lengste museumsjernbane kjøres det veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner hver søndag i sesongen. Ta toget fra Vikersund til Krøderen og bli med på ”westernshow” på Kløftefoss! Moro for både liten og stor.

Kryllingen

 

Kryllingen er fjordens egen svane. Fra 2017 er det ”ny” båt å finne på fjorden, ”Kryllingen II” – denne går fortere enn den tidligere båten gjorde. Du kan få skreddersydd opplegg for små grupper.

Norefjell Golfklubb

Golfanlegget ligger ved foten av fjellet, på Noresund. Dette er en 18-hulls skogsbane med øvingsfelt med driving range og putting green. Det arrangeres kurs og turneringer for både firmaer og private. Det er utleie av golfkøller, traller og bil.

Sigdal Gokart

Like ved grensa til Krødsherad på Bjøreskogen finner du Sigdal motorsenter. Her finner du en av Norges tøffeste gokartbaner som det kjøres utleiekarter på. Banen er kupert, 750 meter lang og 7 meter bred. Moro for hele familien!

Villa Fridheim

Bygdas eget eventyrslott! Dette praktbygget i sveitserstil fra 1892 ligger på på Bjørøya i Krøderfjorden - og det må bare ses! Villa Fridheim forvalter eventyrene – her er det eventyrtablåer i flere etasjer, kunstutstilling og arrangementer for barn med eventyr som tema.

Veikåker gård

Veikåker gård er en gammel skysstasjon som er restaurert tilbake slik den en gang så ut. Sjefen på gården er ”Hanne Høne”. Hun driver økologisk og har tusenvis av høner som tupper rundt på tunet. Her finner du også griseglade griser, store hester og høylandsfe. I landhandleriet selges det ureist, kortreist og langreist mat. Og i vinkjelleren er det vinsmaking.

Bjørneparken

Holder til i Flå og har flust av dyr man kommer tett på. Her finnes det norske rovdyr, ville dyr, husdyr, krokodiller og slanger. Og alle dyrene skal mates og det kan man så klart se på! Det er også zipline, hinderløyper og lekeland her.

Toppturer

Enten du tar turen på fjellet eller nede i bygda er det mange gode toppturer. Sjekk ut alle turene som er registrert på ut.no. Her finner du turer for de aller minste og mer krevende turer for deg som er veldig sprek. God tur!

Hagan

Hagan i Eggedal er et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunst. Her bodde Christian Skredsvig i 30 år. Det er omvisning i det spesielle kunstnerhjemmet og Galleri Skredsvig, som åpnet i 2016, byr på utstilling av Skredsvigs malerier og du får noe godt å bite i i Café 1889.

Theodor Kittelsens hjem

Lauvlia i Sigdal var Theodor Kittelsens hjem, og det bys det på spennende opplevelser for barn og store. Her kan man gå i Kittelsens fotspor; male på staffeli med utsikt mot hans kjente motiv Andersnatten, eller bygge trebåt som kan testes i bekken i eventyrstien. Her får man også omvisning i det spesielle hovedhuset og årets utstilling henger i atelieret.

Blaafarveværket

Blaafarveværket ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt fra gruvene i Modum. Kobolten skulle brukes til fremstilling av koboltblå farge til verdens porselens- og glassindustri. I dag er Blaafarveværket et åtte kilometer langt museum med en blanding av kunst, kultur og natur. Her er det gårdsdyr, kunstutstillinger og gruvesafari for å nevne noe.

Bøsetra/Norefjell Spa og Resort

Norges mest premierte spahotell. Her kan du så klart nyte avslappende spabehandling eller klatre i klatreveggen, leie sykler eller truger, bade i utendørsbassenget og mye mer. Avslapping eller aktivitet – det er ditt valg.