Norefjell

29.09.2016 - Linda Nore

Norefjell er det høyfjellet som ligger nærmest Oslo. Med sin unike beliggenhet, sentralt på Østlandet, er det kort kjørevei for de fleste. Det tar kun 1,5 time å kjøre fra Oslo og omlag 2 timer fra Larvik. Norefjell er et populært hytteområde og det tilbys aktiviteter året rundt slik at man kan nyte det gode hyttelivet 365 dager i året.

I området er det flust av ting man kan oppleve og steder å besøke. Og blir man lei av å kokkelere på hytta, er det mange gode restauranter og spisesteder som byr på mye godt. Våre tomteområder er svært nære sentralområdet på fjellet, og det har vært foretrukket siden første felt ble etablert i 1958. 

Snøfylt årstid


Norefjell er ett av Norges mest populære vintersportssteder. Rett utenfor hyttedøren er det milevis med oppkjørte langrennsløyper. “Trikkeskinnene” fører deg til skogkledde daler på vindfylte dager eller opp på høyfjellet hvor det er fantastisk utsikt. Fra Høgevarde, som er en populær fjelltopp på 1459 meter over havet, er rundskuet formidabelt. Herfra kan du se helt til Hallingskarvet, Jotunheimen og Rondane.


Av alle alpinanlegg i Nord Europa, kan Norefjell skisenter skilte med den største høydeforskjellen fra topp til bunn. På toppen kan du se helt til Tryvann i øst og til Gaustatoppen i sør. I 2016 ble det bygget høydebasseng og nye rørgater som mater snøkanonene med kaldt vann. Dette sikrer en mye lenger sesong, og må være Norges beste snøkanonanlegg! Anlegget var i bruk til vinteren 2017 og det er godt med snø i bakkene tross en snøfattig vinter ellers.

Skisenteret tilbyr 14 heiser og 29 nedfarter. Det finnes en bakke som passer for alle; terrengparker, OL-løypa fra ’52 og barnebakker. Ja, for de minste er det egen barnepark som egner seg godt for små som vil stå litt på egenhånd, men også for dem som skal lære å stå på ski eller brett for første gang. Og når du trenger en ”pust i bakken”, kan du svinge innom Norefjellhytta midt i bakken og nyte kokkens deilige suppe eller ha med deg niste inn på Skistua. Og kjører du til bunns, kan du spise deilig mat inne i Heishuset og se det gamle vendehjulet til heisen inne i lokalet.

Snøløs årstid


Og når snøen må gi tapt mot sola i sommerhalvåret og multemyrene lokker på folk, så fremstår Norefjell som et eldorado med sin flotte fargepalett og klare luft. Det er fantastiske tur- og sykkelmuligheter her. Tar du turen opp til Høgevarde, kan det være at du treffer på villreinstammen som holder til i området. Og når turisthytta er åpen, kan du unne deg en vaffel eller to. Videre kan du gå i et kvarters tid til toppen hvor du kan se drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag!

Midt i Norefjell365 sitt tomteområde, finnes den grønne oasen. Her skal det opparbeides sykkelsti, tursti og bålplass ved naturlige vannspeil. Dette blir nok et samlingssted for aktivitet og koselig samvær.

Nede i dalen slynger Krøderfjorden seg, og den blinker og lokker med sine flotte strender og yrende båt- og fiskeliv. Kanskje du får øye på Kryllingen II? Og har du båt, kan du få leie båtplass.


Om du vil slå et slag golf, så finnes det en krevende 18-hulls golfbane i bunnen av skianlegget. Men liker du at det durer litt mer enn det en golfbil gjør, er ikke Sigdal motorsenter langt unna. Her kan du kjøre gokart på en av Norges tøffeste baner. Klatring kan man også drive med. På Norefjell Spa og Resort er det en 16 meter høy innendørs klatrevegg. Og synes du høyden er et problem, kan du heller putte nesa ned i en behandlingsbenk og nyte en avslappende spabehandling.

 


Det er ikke for ingenting at Krødsherad, Sigdal og Modum blir kalt Kunstnerdalen. Du kan besøke kunstnerhjemmene til Kittelsen og Skredsvig og se sesongens utstillinger. Hele familien bør ta en tur med damplokomotivet på museumsjernbanen Krøderbanen, og oppleve westernshow på Kløftefoss når toget tar en pause. Eller så kan de minste prins eller prinsesse på eventyrmuseet Villa Fridheim. Det er heller ikke lange kjøreturen til Blaafarveværket med de spektakulære koboltgruvene og de rolige husdyrene.

På Norefjell ligger altså alt til rette for nye opplevelser og hytteglede 365 dager i året. Kom til oss og nyt det gode livet!

Finn din nye fritidsbolig i dag

D14 - Øvre Damtjern

 • kr. 1.890.000,-
 • 1.326m2
 • 208/327

Nydelig

D17 - Damtjern

 • kr. 1.690.000,-
 • 970m2
 • 208/329

Sjelden tomt mot grøntareal

NOREHEIM SETER

 • kr. fra kr. 8.900,-,-
 • 80m2
 • Norehammeren

Idyllisk hyttedrøm på Noreheim

SNØKRYSTALLEN

 • kr. fra kr. 5.500,-,-
 • 60m2
 • Norehammeren

Nyoppusset hygelig familehytte nær alpinanlegget.

FJELLPERLEN

 • kr. fra kr. 8.900,-,-
 • 80m2
 • Norehammeren

Nyoppusset utsiktshytte nær alpinanlegget.

LYNGSETRA

 • kr. fra kr. 5.000,-,-
 • 78m2
 • Norehammeren

Sjarmerende utsiktshytte nær alpinanlegget.

Se alle